Apple’ın dışa bağımlılığı şirketin düzgünce canını sıkmaya başladı

Akıllı telefon dünyasının en büyük ismi Apple, bilhassa montaj endüstrisinde fazlaca dışa bağımlı olmasının sorunlarını yaşıyor.

Apple’ın dışa bağımlılığı şirketin düzgünce canını sıkmaya başladı

“Kaliforniya’da tasarlandı, Çin’de monte edildi.” Bu söz birçok şahsa tanıdık gelebilir, zira çoklukla Apple eserlerinde bulunur. Apple, eserlerini geliştirmek için büyük gayret harcamasına ve dış şirketlere bağımlı olmayı sevmemesine karşın, kendi üretim tesislerine sahip değildir. Örneğin Amerikalı teknoloji devi, TSMC üzere üreticilerle işbirliği yapmak zorundadır. Bu işbirliklerinden biri ekran teknolojileriyle ilgilidir. Apple, aygıtları için kendi özel MicroLED ekranlarını geliştirmeyi planlıyor ve eser tasarımı üzerinde daha büyük bir denetim sahibi olmayı amaçlıyor.

Apple, uzun vakittir aygıtlarındaki ekranlar için Samsung Display ve LG üzere üreticilerle işbirliği yapıyor. Son raporlara nazaran, bu işbirliği daha da güçlenecek. Şirket, eser tasarımı üzerinde daha büyük bir denetim sahibi olmayı amaçlayarak, kendi özel MicroLED ekranlarını aygıtlar için geliştirmeyi planlıyor. Teknoloji devi, aygıtlarını OLED’den MicroLED ekranlara geçirme planları yapıyor ve bu süreç 2024 yahut 2025’te Apple Watch ile başlayacak, akabinde iPhone’lar, iPad’ler ve nihayetinde MacBook’lar takip edecek. Pekala, bu iki ekran teknolojisi ortasındaki fark nedir?

Apple’ın dışa bağımlılığı şirketin yeterlice canını sıkmaya başladı

OLED ve MicroLED iki farklı ekran çeşididir. OLED ekranlar özel gereçler kullanarak elektrik kullanıldığında aydınlanan ince ve esnek ekranlardır. Derin siyahları gösterirler ve süratli reaksiyon mühletleri vardır. MicroLED ekranlar ise tek tek aydınlanan küçük LED’ler kullanır. Onlar da derin siyah renklere sahiptir fakat OLED’lerden daha parlak ve daha uzun ömürlü olabilirler. Lakin, MicroLED’ler daha yeni ve daha kıymetli bir teknoloji olduğu için, üretimi sıkıntı ve maliyetleri daha yüksektir.

MicroLED ekran üretimi zorluklarla doludur ve üretim maliyetleri daha yüksektir. Sonuç olarak, Apple, seri üretim maliyetlerinden tasarruf etmek için bileşenleri Koreli üreticilerden tedarik etmeye devam edecek. Fakat, teknoloji devi değişim konusunda telaşlı değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ