Apple’ın şeffaflık raporu bir defa daha gündemde

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan şeffaflık raporu şimdilerde daha ayrıntılı bilgileriyle bir kere daha gündemde.

Apple’ın şeffaflık raporu bir defa daha gündemde

Apple, kullanıcıları ve geliştiricileri ortasındaki şeffaflığı ve inancı artırmak ismine, dikkatle beklenen “2022 App Store Şeffaflık Raporu”nu yayımladı. Bu kapsamlı rapor, uygulama çıkarmalar, müracaatlar, geliştirici hesaplarının sona erdirilmesi, hükümetin kaldırma talepleri ve daha fazlası üzerine detaylı bilgiler sunuyor. Apple’ın paydaşları ve geliştiricileriyle daha evvelki mutabakatlardan daha fazlasını paylaşmayı tercih etmesi, şirketin sorumluluk ve güvenilirlik üzerine olan bağlılığını gösteriyor.

Bir yıl boyunca, Apple, şaşırtan bir biçimde 1.679.694 uygulama başvurusunu reddetti. Bu retlerin çoğunluğu, App Store İnceleme Unsurları’na uyulmaması nedeniyle gerçekleşti. Performansla ilgili sıkıntılar 1.018.415 retle en yaygın sebepti. Birebir periyotta 253.466 uygulama başvurusu, birinci etapta ret edilmesine karşın onay aldı.

Apple’ın şeffaflık raporu bir sefer daha gündemde

Rapor, App Store’dan çıkarılan uygulama sayısını da belirtti ve bu sayı 186.195’e ulaştı. Çıkarılanlar ortasında en fazla oyunlar (38.883) olurken, bunu yardımcı uygulamalar (20.045), iş uygulamaları (16.997), eğitim uygulamaları (16.509) ve ömür usulü uygulamaları (15.171) izledi. Çıkarılan uygulamaların çoğunluğu makul kuralların ihlal edilmesi nedeniyle çıkarıldı.

Raporda belirtildiği üzere, uygulamalar yalnızca mahkeme kararıyla kaldırıldı ve bu uygulamaların öteki mağazalarda dünya genelinde mevcut olmasına müsaade verildi. Öte yandan, rapor, kimi hükümetlerin uygulama kaldırma taleplerine de değindi. En çok talep Çin Halk Cumhuriyeti’nden (1435) geldi, onu Hindistan (14), Pakistan (10), Rusya (7) ve öbür birçok ülke izledi.

Rapor, geliştirici hesaplarıyla ilgili kıymetli bilgileri de açıkladı. 36.974.015 kayıtlı Apple geliştiricisi bulunurken, 428.487 geliştirici hesabının sonlandırıldığını belirtti. Sonlandırmaların birden fazla dolandırıcılık (428.249) ve ihracat denetim ihlalleri (238) nedeniyle gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ