Dolandırıcılar bu sefer de Gmail üzerinden milleti dolandırıyor

Dolandırıcıların insanları kandırmak ve paralarını almak için uyguladıkları taktiklerin sonu gelmiyor. İşte Gmail üzerinden gerçekleştirilen son dolandırıcılık yolu.

Dolandırıcılar bu sefer de Gmail üzerinden milleti dolandırıyor

Google çalışanlarını taklit eden dolandırıcılar, bir sefer daha internette dolaşıyor ve Gmail dolandırıcılığı ile suçsuz kullanıcıları gaye alıyor. Tuzak ne mi? Kullanıcılara, arama motoru devi Google’ın platformunda 18,25 milyarıncı araştırmacı olarak bir ödül kazandıklarına dair geçersiz bir e-posta bildirimi gönderiliyor. E-posta husus satırı “Çevrimiçi Ödül Programı” olarak belirleniyor ve kullanıcıların mükafatlarını almak için bir irtibata tıklamaları için kandırıyorlar.

İnsanların dolandırıcılığa düşmesi kolay görünüyor. Sonuçta kim ödül kazanmak istemez ki? Lakin değerli olan Google’ın kullanıcıları arama motorunu kullanmaları için ödüllendirmemesi olduğunu unutmamak gerekiyor. E-postaya dahil edilen ilişki, kullanıcıları şahsî bilgilerini ve kimlik bilgilerini vermeye kandıran düzmece bir kimlik avı web sitesine yönlendiriyor ve onları kimlik hırsızlığı ve mali dolandırıcılık riskine maruz bırakıyor.

Dolandırıcılar bu sefer de Gmail üzerinden milleti dolandırıyor

Bu dolandırıcılık yeni değil ve bir süredir sirkülasyonda. Hala yaygın olması, siber hatalıların insanları hala aldatmayı başarabildiklerini gösteriyor. Şahsî bilgilerin çevrimiçi olarak basitçe erişilebilir olduğu bir dünyada, aldığımız iletiler ve tıkladığımız irtibatlar konusunda dikkatli olmak daha kıymetlidir.

Bu dolandırıcılık, Google’ın kullanıcılarına, web’de gezinirken dikkatli olmaları ve rastgele bir kuşkulu şeyi bildirmeleri konusunda ikazda bulunması için bir ihtar yayınlamasına neden oldu. Bu, Google’ın bu türlü bir ihtar yayınlamasının birinci sefer olmadığı ve muhtemelen sonuncusu olmayacağı manasına geliyor.

Bu üzere dolandırıcılıklara düşmekten kaçınmanın en düzgün yolu, ödül kazandığınızı sav eden yahut ferdî bilgilerinizi isteyen rastgele bir bildiri yahut e-postaya kuşkuyla yaklaşmaktır. Her zaman e-postanın ve göndericinin doğruluğunu doğrulayın. Unutmayın, bir şey gerçek olamayacak kadar güzel görünüyorsa, muhtemelen o denli değildir. Uyanık kalın ve inançta kalın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ