Lezzetli Ve Kıvamlı Et Pişirme Nasıl Yapılır

Lezzetli Ve Kıvamlı Et Pişirme Nasıl Yapılır

Et pişirmek her ne kadar kolay gibi gözükse de, en önemli olan nokta ete lezzet ve kıvamı verebilmektir. Kıvamı yumuşacık olan bir eti yemek ise son derecede leziz bir deneyimdir.
Peki bu lezzetli ete nasıl ulaşacağız? En lezzetli ve kıvamlı et pişirme nasıl yapılır diye soruyorsanız doğru yerdesiniz.

İlk Olarak Doğru Et Seçimi

Doğru et seçmek, lezzetin kapısını açacaktır. Doğru eti seçebilmek için bazı püf noktalar şunlardır:
-Etin sinir olmaması gerekir.
-Hayvanın genç olması, daha yumuşak bir et demektir. Hayvanlar yaşlandıkça et sertleşir.
-Birkaç gün dinlenmiş olması gerekir.

Marine Etmek

Marine etmenin en güzel yollu süt, zeytinyağı, şarap, baharatlar veya soya sosudur. Sütle yapılan marine daha yumuşak olacaktır.

Mühürlemek!

Eti mühürlemek belki de püf noktaların en önemlisidir. Mühürlenme işlemi etin suyunu salmaması ve daha lezzetli olması anlamına gelir.

En lezzetli ve kıvamlı et pişirme nasıl yapılır, ete kıvam nasıl verilir?

Doğru et seçilip, etleri marine edildikten pişirme işlemine geçebilirsiniz. Etin oda sıcaklığında bir süre beklemesi iyi olacaktır. İyice ısınmış bir tavaya etler atılır ve mühürleme işlemi yapılır. Etiniz kısık ateşte kendi yağında biraz pişecek. Pişirme işlemi devam ederken etinizin üzerine sirke veya limon ilave edebilirsiniz. Bu eklentiler etinizin lokum gibi olmasına yardımcı olacaktır. Evinizde lezzetli ve kıvamlı et pişirme nasıl yapılır diye soruyorsanız afiyet olsun!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ